Grote Moskee van Bandung (foto’s)

De Grote Moskee van Bandung is een blikvanger in de West-Javaanse stad. Met zijn twee hoge minaretten is de moskee van verre afstand te zien.  En vanaf de top van de toren is de hele stad te zien! De Masjid Raya Provinsi Jawa Barat, oftewel de Grote Moskee van de provincie West-Java, staat midden in het centrum van Bandung. Op het voorplein van de moskee (de alun-alun) is het altijd druk met eetstalletjes, kinderspelletjes en allerlei verkopers. Een bezoek aan de moskee is zeker in het weekend de moeite waard, omdat dan de (zuidelijke) minaret ‘beklommen’ kan worden. Voor 2000 rupiah (€ 0,16) brengt een lift je in enkele seconden naar de top van de 86 meter hoge toren. Het uitzicht is fantastisch, vooral ’s ochtends omdat in de middag vaak de bewolking komt opzetten.

Ook de binnenkant van de moskee zelf kan bezocht worden. Dit kan in principe bij elke moskee in Indonesië, op voorwaarde dat je respectvolle kleding draagt en je schoenen uitdoet. Hieronder enkele foto’s van de Bandungse moskee en zijn ‘twin towers’.

De Grote Moskee van Bandung, gezien vanaf de Jalan Asia-Afrika (de vroegere Grote Postweg)

Uitzicht vanaf de zuidelijke minaret over de noordelijke minaret en Noord-Bandung.

Glas-in-lood-ramen in de moskee

De grote gebedsruimte in de Grote Moskee van Bandung

Saté-verkopers op de alun-alun voor de Grote Moskee in Bandung

[De eerste foto is van Wikipedia-gebruiker Prayudi Setiadharma, de overige foto’s zijn van mijzelf.]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s