Duikparadijs Raja Ampat in Papoea (foto’s)

De Raja Ampat-eilanden in het westen van Papoea zijn een paradijs voor duikers. Zowel onder als boven water is het landschap adembenemend.

Zie ook: Reizen naar Raja Ampat (praktische informatie), over vluchten, veerboten, accommodaties, travel permits en geldzaken in Raja Ampat.

Tropische baaien en stranden, met felblauw zeewater. De zeewatertemperatuur is zo’n 27 tot 30 graden.

De eilandengroep Raja Ampat bestaat in totaal uit zo’n 1.500 eilanden. Het grootste eiland is ongeveer zo groot als de provincie Overijssel, maar de meeste eilandjes zijn heel klein.

De onderwaterwereld van Raja Ampat. Koraal op een onderzeese berg met talloze vissen.

De onderwaterwereld van Raja Ampat. Doordat het gebied afgelegen is en dunbevolkt, en ook doordat het een beschermd nationaal park is, zijn de koraalriffen onaangetast.

Het eiland Kri is een van de bekendste duiklocaties. Hier bevinden zich onder andere witpuntrifhaaien, napoleonvissen en reuzenzeebaarzen.

Er zijn vele resorts in Raja Ampat. De prijzen in het gebied liggen hoog (veel hoger dan in West-Indonesië) doordat het afgelegen ligt. Om Raja Ampat te bereiken vlieg je vanaf Jakarta, Surabaya, Makassar of Manado naar het vliegveld van Sorong in West-Papoea. De meeste resorts bieden een haal- en brengservice van en naar dit vliegveld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s