Voorbeschouwing: Indonesië-Nederland (7 juni 2013)

Indonesië - Nederland staat gepland voor 7 juni in Jakarta

Indonesië – Nederland (7 juni 2013)

Op vrijdag 7 juni 2013 speelt het Nederlands elftal in Jakarta een wedstrijd tegen het Indonesische elftal. De wedstrijd wordt gespeeld in het nationale stadion van Indonesië, het Gelora Bung Karno-stadion. De wedstrijd begint om 8 uur ’s avonds lokale tijd, in Nederland is dat 3 uur ’s middags. In Nederland wordt de wedstrijd rechtstreeks uitgezonden op SBS6. In Indonesië wordt de wedstrijd live uitgezonden op de tv-zender RCTI.

De wedstrijd is de eerste van twee tijdens de oefentrip van Oranje naar Azië. Vier dagen later speelt Nederland in Beijing tegen China. Het Indonesische elftal speelt de komende tijd nog meer wedstrijden tegen grote Engelse clubs.

Wereldranglijst

Fans van het Indonesische elftal.

Fans van het Indonesische elftal.

Er is een zeer groot niveauverschil tussen de elftallen van Nederland en Indonesië. Nederland staat negende op de wereldranglijst en heeft wereldsterren als Arjen Robben, Robin van Persie en Wesley Sneijder in het team. Indonesië staat op de 170e plaats van de wereldranglijst van de FIFA en staat daarmee tussen landen als Dominica, Nepal en de Faeröer-eilanden. Alle spelers in het Indonesisch elftal spelen in de Indonesische competitie.

Selectie van Nederland

Omdat de wedstrijd op hetzelfde moment plaatsvindt als het jeugd-EK in Israël gaat een deel van de vaste waardes van het Nederlands elftal niet mee naar Azië. De selectie van Louis van Gaal bestaat uit de volgende spelers:

  • Keepers: Jasper Cillessen (Ajax), Kenneth Vermeer (Ajax), Michel Vorm (Swansea City).
  • Verdedigers: John Heitinga (Everton), Daryl Janmaat (Feyenoord), Miquel Nelom (Feyenoord),Erik Pieters (PSV), Ron Vlaar (Aston Villa), Dwight Tiendalli (Swansea City).
  • Middenvelders: Jonathan de Guzman (Swansea City), Lerin Duarte (Heracles Almelo), Siem de Jong (Ajax), Wesley Sneijder (Galatasaray), Jens Toornstra (FC Utrecht).
  • Aanvallers: Dirk Kuyt (Fenerbahce), Jeremain Lens (PSV), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München), Ruben Schaken (Feyenoord), Ricky van Wolfswinkel (Sporting CP).

Selectie van Indonesië

De selectie van Indonesië bestaat volledig uit spelers uit de Indonesische competitie. Een opvallende speler die ontbreekt is Irfan Bachdim. Deze Nederlands-Indonesische aanvaller is een publiekslieveling, die momenteel in de Thaise competitie speelt voor Chonburi FC.

  • Keepers: Kurnia Meiga (Arema Indonesia), Andritany Ardiyasa (Persija Jakarta), I Made Wirawan (Persib Bandung).
  • Verdedigers: Hengki Ardiles (Semen Padang), Zulkifli Sukur (Mitra Kukar), Ricardo Salampesy (Persipura Jayapura), M. Roby (Persisam Samarinda), Victor Igbonefo (Arema Indonesia), Raphael Maitimo (Mitra Kukar), Toni Sucipto (Persib Bandung), Ruben Sanadi (Persipura Jayapura).
  • Middenvelders: Imanuel Wanggai (Persipura Jayapura), Hendro Siswanto (Arema Indonesia), Ahmad Bustomi (Mitra Kukar), Vendri Mofu (Semen Padang), Ahmad Jupriyanto (Sriwijaya FC), Greg Nwokolo (Arema Indonesia).
  • Aanvallers: Boaz Salossa (Persipura Jayapura), Ian Louis Kabes (Persipura Jayapura), Andik Vermansah (Persebaya 1927), Sergio van Dijk (Persib Bandung).

Hofleverancier van het Indonesische elftal is de club Persipura Jayapura. De ‘Zwarte Parels‘, zoals de bijnaam van de club uit Papoea luidt, staan momenteel bovenaan in de Indonesische competitie.

Sergio van Dijk in het shirt van Persib Bandung.

Sergio van Dijk in het shirt van Persib Bandung.

Terwijl de in Nederland geboren Irfan Bachdim geen onderdeel van de selectie is, zijn twee andere Nederlanders dat wel. Sergio van Dijk werd geboren in Assen en speelde, na de jeugdopleiding van FC Groningen te hebben doorlopen, in de Eerste Divisie voor Helmond Sport en FC Emmen. Na een avontuur in Australië speelt de aanvaller nu voor Persib Bandung in de Indonesische competitie. Raphael Maitimo werd geboren in Rotterdam. Zijn voetbalcarrière voerde langs FC Dordrecht, de amateurs van Feyenoord, FC BIT in China, de Balinese voetbalclub Persires Bali Devata en de amateurs van VV Capelle. Sinds begin dit jaar speelt Maitimo voor Mitra Kukar, een club uit het regentschap Kutai Kartanegara in Oost-Kalimantan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s