Youtube-tip: Hoe gedraag je je Indonesisch?

Sacha Stevenson is een Canadese vrouw die al twaalf jaar in Indonesië woont. Sinds een paar maanden maakt ze een serie filmpjes op Youtube onder de naam ‘How to Act Indonesian’. Haar filmpjes gaan over opvallende onderdelen van het dagelijks leven in Indonesië en de Indonesische cultuur.

Het onderstaande filmpje was de eerste in de serie, met vijf tips over hoe je Indonesisch te gedragen. Veel mensen zullen deze tips herkennen. Denk aan het continu en overmatig aansporen van anderen om te eten, en dan vooral rijst, het doen van heel veel suiker in je koffie of thee, en het omkopen van de politie.

In een artikel in het magazine The Jakarta Expat geeft Sacha aan veel reacties te krijgen op haar filmpjes. De meeste reactie zijn positief, maar natuurlijk zijn er ook mensen die vinden dat ze de Indonesische cultuur voor paal zet. Zelf zegt ze echter dat al haar filmpjes voortkomen vanuit haar liefde voor het land.

Alle filmpjes zijn te vinden op het Youtube-kanaal van Sacha. Ze gebruikt in de meeste filmpjes een combinatie van de Engelse en Indonesische taal, soms met ondertiteling.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s