Nu ook met de trein naar Jakarta Airport

Laatste update: 6 december 2017

Vanaf begin-december 2017 rijden er treinen tussen het centrum van Jakarta en de luchthaven, Soekarno-Hatta International Airport. Tot nu toe kon je alleen van en naar het vliegveld reizen per auto, taxi of bus, waar vaak lange files bij komen kijken. In de nieuwe situatie rijdt er elk halfuur een trein, die je in minder dan een uur van het vliegveld naar de stad brengt.

Treinen van PT Railink (een joint venture van 60% Indonesische Spoorwegen KAI en 40% luchthavenbedrijf Angkasa Pura II) zullen vanaf eind-november 2017 rijden. In eerste instantie is dit nog een testfase, en gedurende de maand december zijn treinkaartjes gratis. Als de testfase voorbij is kunnen tickets worden gekocht via een mobiele app, via internet, en met de ticketautomaten bij de stations.

Route

Railink Jakarta routekaart.jpeg

Routekaart van de luchthaventrein. Alleen de stations met blauwe stippen zullen door de trein worden aangedaan.

De route van de luchthaventrein gaat van station Bandara Soekarno-Hatta (bij terminal 3 van het vliegveld) naar Batuceper (in de stad Tangerang), Duri (West-Jakarta), Sudirman Baru* (naast station Sudirman in Centraal-Jakarta) en Manggarai (Zuid-Jakarta). De treinen zullen ongeveer 55 minuten doen over deze route.

In de testfase rijden de treinen alleen nog maar als pendeltrein tussen de luchthaven en station Sudirman Baru*. Het is de bedoeling dat de volledige route in gebruik wordt genomen in februari 2018.

* Vanwege sponsoring door de Indonesische bank BNI wordt station Sudirman Baru ook wel station BNI City genoemd.

Dienstregeling

De dienstregeling in de testfase, op de route Sudirman Baru – Airport, bestaat uit zo’n 40 retourtrips per dag. De eerste trein vertrekt uit de stad om 3:21 in de ochtend, terwijl de laatste trein vanaf de luchthaven weer in de stad aankomt om 1:36 ’s nachts. Treinen rijden elk half uur. Elke trein heeft een capaciteit van 272 passagiers.

Dienstregeling Railink Jakarta.jpeg

Dienstregeling van de luchthaventrein Jakarta (testfase eind-2017, begin-2018).

Lees ook…

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s