Nu ook met de trein naar Jakarta Airport

Laatste update: 19 januari 2018 (nieuwe dienstregeling)

Vanaf 26 december 2017 rijden er treinen tussen het centrum van Jakarta en de luchthaven, Soekarno-Hatta International Airport. Tot nu toe kon je alleen van en naar het vliegveld reizen per auto, taxi of bus, waar vaak lange files bij komen kijken. In de nieuwe situatie rijdt er elk halfuur een trein, die je in minder dan een uur van het vliegveld naar de stad brengt.

Treinen van PT Railink (een joint venture van 60% Indonesische Spoorwegen KAI en 40% luchthavenbedrijf Angkasa Pura II) rijden vanaf 26 december 2017. Tickets kunnen worden gekocht via een mobiele app, via internet, en met de ticketautomaten bij de stations. Tickets kosten 70.000 rupiah (ruim € 4) voor een enkele reis. Daarmee is de trein iets duurder dan de Damri-bussen die naar o.a. station Gambir rijden, maar over het algemeen ook sneller en comfortabeler.

Route

Railink Jakarta routekaart.jpeg

Routekaart van de luchthaventrein. Alleen de stations met blauwe stippen zullen door de trein worden aangedaan.

De route van de luchthaventrein gaat van station Bandara Soekarno-Hatta (bij terminal 3 van het vliegveld) naar Batuceper (in de stad Tangerang), Duri (West-Jakarta), Sudirman Baru* (naast station Sudirman in Centraal-Jakarta) en Manggarai (Zuid-Jakarta). De treinen zullen ongeveer 55 minuten doen over deze route.

In de testfase rijden de treinen alleen nog maar  tussen de luchthaven, station Batuceper en station Sudirman Baru*. Het is de bedoeling dat de volledige route in gebruik wordt genomen in februari 2018.

* Vanwege sponsoring door de Indonesische bank BNI wordt station Sudirman Baru ook wel station BNI City genoemd.

Dienstregeling

Laatste update 19 januari 2018

De dienstregeling in de testfase, op de route Sudirman Baru – Airport, bestaat uit zo’n 25 retourtrips per dag (geldig per 19 januar 2018). De eerste trein vertrekt uit de stad om 4:21 in de ochtend, terwijl de laatste trein vanaf de luchthaven weer in de stad aankomt om 0:06 ’s nachts. Treinen rijden minimaal 1x per uur, vaak 2x per uur. Elke trein heeft een capaciteit van 272 passagiers.

Railink Jakarta dienstregeling 19 januari 2018

Lees ook…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s